نوشته شده توسط : مدیر سایت
پایان نامهجهت دریافت درجه کارشناسی ارشد دررشته معماری
|
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده:
رویکرد های جدید طراحی مجتمع های زیستی متکی به الگوهای جامع بین رشته ای است، که به هماهنگی جنبه های انسانی و محیطی طراحی اهمیت بیشتری داده اند. از سوی دیگر، مشکلات زندگی شهرهای بزرگ استفاده از مجموعه های متراکم را اجتناب ناﭘذیر ساخته است. توجه به عوامل انسانی و محیطی مؤثر در برنامه ریزی و طراحی می تواند کیفیت زندگی در مجموعه های مسکونی را ارتقاء بخشد. پرسش اصلی چگونگی ارتقاء کیفیت زندگی در مجتمع های زیستی است، بر این اساس عوامل انسانی و بستر محیطی مؤثر برارتقاء کیفیت زیست در مجموعه های مسکونی بررسی شده اند. فصل اول شامل کلیات مراحل پژوهش، هدف اصلی با عنوان ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان از طریق توجه به پایداری اجتماعی- محیطی و چهارچوب کلی پژوهش است. فصل دوم در برگیرنده مفاهیم بنیادی پژوهش مشتمل بر سه بخش عمده است، بخش اول تعریف مجتمع زیستی، بخش دوم مفهوم کلی الزام توجه به مسائل اجتماعی، با توجه به نیازهای فردی و جمعی ساکنان در جهت ارتقاء تعامل اجتماعی است و در بخش سوم عوامل محیطی مؤثر بر کاهش مصرف انرژی و استفاده از پتانسیل های محیطی ذکر می شود. فصل سوم به بررسی نمونه های موردی اختصاص یافته تا عوامل مثبت و منفی هریک تحلیل شده و به کارگرفته شوند، فصل چهارم شناخت عوامل مؤثر بر طراحی مجتمع زیستی نام گرفته در آن شناخت بستر طرح و نیازهای کالبدی پرداخته می شود. فصل پنجم تحلیل و ارزیابی اطلاعات نام گرفته، از این طریق به بررسی اطلاعات به دست آمده و تفکیک عوامل مؤثر بر طراحی در راستای سوال اصلی پژوهش می پردازیم. فصل ششم طراحی مجتمع زیستی نام دارد، با استفاده از عوامل ذکر شده الزامات طراحی مشخص و به گزینه طراحی پرداخته می شود. در خاتمه نتیجه گیری کلی از پژوهش و منابع مورد استفاده ذکر شده است.
این تحقیق نشان می دهد مجتمع ها ی مسکونی می توانند در شرایط مناسب جوابگوی نیازها و ضرورت های محیط باشند. مجتمع ها علاوه بر استفاده برای هریک از کاربری ها جهت عملکردهای تلفیقی نیز مورد استفاده قرارگیرندو از آنها برای مرکزیت بخشیدن به فعالیت های مرتبط با یکدیگر استفاده نمود، زیرا جامعه امروزی همراه با رشد سریع شهرنشینی، تأثیر پذیری روابط درونی و بیرونی خانوار را دگرگون کرده، خواست ها و نیاز های خانوار را با شرایط متحول جامعه هدایت می کند. امروزه، فضاهای سکونتی و کارکردهای محدود خانوار باید با شرایط و امکانات قابل دسترسی انطباق یابد. به عبارت دیگر تأمین نیازها از امکانات تبعیت می کند.
مقدمه:
طراحی و اجرای هماهنگ مجموعه های مسکونی در شهرها ی ﭘر جمعیت اهمیت خلاقیت و مهارتهای حرفه ای طراحان معمار، طراحان شهری و طراحان محیط و منظر را افزایش داده است. روابط کارفرما و سفارش دهنده مسکن از یک سو و طراح و سازنده آن از سوی دیگر که در جوامع سنتی گذشته به گونه ای روشن، ساده و مستقیم بوده است در شهر های ﭘر جمعیت به روابطی ﭘیچیده تبدیل شده است. از یک سو جدایی میان کارفرمای سفارش دهنده یا سرمایه گذار مجموعه ها و بهره برداران واقعی از مسکن و مجموعه های مسکونی، و از سوی دیگر گستردگی روابط میان برنامه ریزان، طراحان و مجریان مجموعه ها از دلایل ایجاد این روابطﭘیچیده هستند.
با بوجود آمدن این ﭘیچیدگی ها، تشخیص نیازهای روزمره استفاده کنندگان از مسکن و تأمین آن به سهولت گذشته نمی باشد. در این خصوص تنها اتکا به تحقیق سامان یافته و دست یافتن به نیازهای قابل تعمیم جمعیت های مورد نظر می تواند مبنایی برای برنامه ریزی و فراهم آوردن مقدمات طراحی مجموعه ها باشد. در طراحی مجموعه هایی که ساکنان آینده آنها مشخص نیستند معمولاً مطالعه جمعیت های با ویژگی های فرهنگی و با شیوه زندگی مشابه تعیین کننده نیازهای ساکنین آینده است. سازگاری و هماهنگی میان عوامل انسانی و الگوهای کالبدی و محیطی می تواند منجر به طراحی محیط های مسکونی شود که وقوع رفتارهای در خور آداب زندگی جمعی و سنت سکونت ساکنین را تشویق نماید. [1]
در اینﭘایان نامه منظور از مجموعه های مسکونی، مجموعه هایی است که تحت عناوین مختلف از جمله مسکن اجتماعی، به گونه ای یکجا و همزمان در شهر های ﭘرجمعیت ایران از جمله تهران برنامه ریزی، طراحی و اجرا می شوند. در این گونه مجموعه ها معمولاً مالکیت بخشی از فضاهای عمومی و نیمه عمومی مشاع بوده و استفاده از آنها تابع مقررات خاص و جمعی است. مقیاس این مجموعه ها معمولاً بسیار متفاوت و از چند واحد مسکونی(مانند ساختمانهایی که به صورت تجمیع شده در یک قطعه تفکیکی ساخته می شوند)، تا ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی(مانند مجموعه هایی چون آ.اس. ﭘ .یا مجموعه مسکونی ستارخان) و حتی مجموعه های بزرگی که به صورت ناحیه ای از شهر درآمده اند(مانند شهرک اکباتان) متغیر است.
با توجه به اینکه تراکم مجموعه های مسکونی عامل مهمی در شکل گیری و جریان زندگی در آنهاست، مقصود از افزایش افزایش تراکم در مجموعه های مسکونی علاوه بر تعاریف عام تراکم ساختمانی، یعنی نسبت فضای ساخته شده به واحد سطح، ویا تراکم جمعیتی به معنای نسبت جمعیت به واحد سطح، که تعاریفی اعتباری و قراردادی هستند، تراکم ادراکی که مفهومی نسبی است نیز مورد نظر می باشد. تراکم ادراکی تراکمی است که مردم و ساکنین یک مجموعه با توجه به ﭘیشینه فرهنگی و مکانی خود از آن مجموعه دریافت می کنند. بنابراین تعریف حتی یک مجموعه واحد توسط افراد با ﭘیشینه های مختلف می تواند با تراکم های متفاوتی ادراک شود.
همچنین منظور از عوامل انسانی مجموعه ای از معیارهای اجتماعی و روانشناختی است که در ادراک و دریافت مجموعه های مسکونی و در نتیجه در برنامه ریزی و طراحی آنها مؤثر هستند.[2]
این پایان نامه مشتمل بر شش فصل است و بر اساس سوال اصلی پایان نامه که چگونگی بهبود کیفیت زندگی در مجتمع های زیستی با ارتقاء عوامل زیست محیطی،کاهش مصرف انرژی و عوامل اجتماعی است شکل گرفته است، مشتمل بر دو بخش عمده عوامل زیست محیطی در راستای کاهش مصرف انرژی و توجه به کیفیت طراحی جهت ارتقاء عوامل اجتماعی و انسانی می شود. درفصل اول کلیات مراحل پژوهش عنوان شده و هدف اصلی پژوهش ارتقاء کیفیت زندگی ساکنان از طریق توجه به پایداری اجتماعی و محیطی مشخص شده است، در ادامه به ضرورت و اهمیت پژوهش و روش آن پرداخته شده است. فصل دوم شامل مفاهیم و اصول بنیادی پژوهش می شود که مشتمل بر سه بخش تعریف مجتمع زیستی، مسائل اجتماعی و عوامل محیطی مأثر بر صرفه جویی انرژی و استفاده از پتانسیل های محیطی در مجتمع مطرح می شود، مطالب این فصل پایه های اصلی پایان نامه را شکل می دهند.فصل سوم به بررسی نمونه های موردی اختصاص یافته و فصل چهارم شناخت عوامل مؤثر بر طراحی مجتمع زیستی نام گرفته در این فصل عوامل محیطی و اجتماعی بستر طرح و نیازهای طراحی معماری مجتمع زیستی پرداخته می شود.فصل پنجم تحلیل و ارزیابی اطلاعات نام گرفته، که با بررسی اطلاعات به دست آمده و تفکیک عوامل بر اساس سوال اصلی پژوهش می پردازد، فصل ششم طراحی مجتمع زیستی نام دارد در این فصل با استفاده از عوامل بر شمرده شده الزامات طراحی مشخص و به گزینه طراحی پرداخته می شود. در خاتمه نتیجه گیری کلی از پژوهش و منابع و مأخذ مورد استفاده ذکر شده است.
گرچه ساختمانهای مسکونی دارای پیچیدگی هایی از لحاظ طراحی معماری و مسائل شهری می باشند،اما توجه به مسائل فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی،همانند پرداختن به موارد تکنیکی و ساختاری از ضروریات طراحی و ساخت آنها به شمار می رود. در حال حاضر ساختمانهای مسکونی در هر نقطه ای احداث می شوند و هرگونه که خواسته شود حضور خود را بر فضای شهری تحمیل می نمایند علیرغم پیچیدگی های خاص این گونه ساختمانها شناخت صحیحی از شرایط خاص مجتمع های مسکونی وجود ندارد و بطور کلی معیارها و ضوابط طراحی و ساخت این گونه از ساختمانها مشخص نیست.
در این تحقیق با استفاده از مطالعات نظری، بررسی و تحلیل اطلاعات، نقد دیدگاههای مختلف ارائه شده در ارتباط با ساختمانهای مسکونی،مطالعات میدانی و تجزیه و تحلیل نتایج حاصل از آن بر اساس شاخص های مورد مطالعه اعم از معماری،سازه،شهرسازی،اقتصاد،ایمنی و محیط زیست صورت گرفته است.
با چنین رویکردهایی، به ارتباط بین نیاز واقعی سکونتی و ابعاد و ویژگی های اجتماعی خانوار پرداخته شده است. که ضمن پرداختن به ارتباط چنین ویژگی، فضاهای مورد نیاز سکونتی پیش بینی،و طرح مسکن اجتماعی مناسب با الگوهای زیستی ارائه گردیده است. اگر چه بررسی و تحلیل هر یک از عوامل بر شمرده شده و تبیین رابطه بین آنها می تواند راه گشای بحث های تفضیلی و دقیق بعدی باشد.
اصولاً هدف این پایان نامه ارائه راهکار نیست، بلکه هدف دست یابی به روش مناسبی است جهت پایداری هرچه بیشتر مجتمع های مسکونی و تداوم و پایداری حیات آنها، با این همه در این پایان نامه پیشنهاداتی جهت دست یابی به مطالعات بیشتر به شیوه تحقیق ارائه شده است.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب:
فصل اول: مقدمه
1-1 مقدمه……………………………………………………………………………………………… 2
1-2 تعاریف……………………………………………………………………………………………… 3
1-2-1 سرریزها………………………………………………………………………………………….. 3
1-2-2 دریچه ها……………………………………………………………………………………….. 3
1-2-3 سازه ترکیبی سریز – دریچه…………………………………………………………. 4
1-2-4 آبشستگی………………………………………………………………………………… 6
1-3 ضرورت انجام تحقیق……………………………………………………………………………. 9
1-4 اهداف تحقیق…………………………………………………………………………………. 9
1- 5 ساختار کلی پایاننامه………………………………………………………………………. 10
فصل دوم: بررسی منابع
2-1 مقدمه…………………………………………………………………………………………. 12
2-2 مطالعات آزمایشگاهی جریان………………………………………………………………. 12
2-2 مطالعات عددی با نرمافزار Flow3D…………………………………………………………….
فصل سوم: مواد و روشها
3-1 مقدمه………………………………………………………………………………………. 22
3-2 نحوه انجام آزمایشات……………………………………………………………………….. 22
3-2-1 مخزن…………………………………………………………………………………… 23
3-2-2 پمپ……………………………………………………………………………………… 23
3-2-3 کانال آزمایشگاهی……………………………………………………………………….. 23
3-2-4 مخزن آرام کننده جریان……………………………………………………………………. 24
3-2-5 مدل سازه ترکیبی سرریز – دریچه………………………………………………………. 24
3-3 آنالیز ابعادی…………………………………………………………………………………. 25
3-4 شبیهسازی عددی………………………………………………………………………… 27
3-4-1 معرفی نرمافزار Flow3D…………………………………………………………………..
3-4-2 معادلات حاکم………………………………………………………………………….. 32
3-4-3 مدلهای آشفتگی…………………………………………………………………….. 33
3-4-3-1 مدلهای صفر معادلهای………………………………………………………. 35
3 -4-3-2 مدلهای یک معادلهای……………………………………………………….. 35
3-4-3-3 مدلهای دو معادلهای………………………………………………………….. 36
3-4-3-4 مدلهای دارای معادله تنش………………………………………………………. 36
3-4-4 شبیهسازی عددی مدل……………………………………………………………. 37
3-4-4-1 ترسیم هندسه مدل……………………………………………………………. 38
3-4-4-2 شبکه بندی حل معادلات جریان…………………………………………………. 38
3-4-4-3 شرایط مرزی کانال……………………………………………………………… 40
3-4-4-4 خصوصیات فیزیکی مدل……………………………………………………. 41
3-4-4- 5 شرایط اولیه جریان……………………………………………………………… 43
3-4-4-6 زمان اجرای مدل……………………………………………………………….. 43
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1 مقدمه………………………………………………………………………………. 46
4-2 شبیهسازی هیدرولیک جریان در حالت کف صلب………………………………… 46
4-2-1 واسنجی نرمافزار……………………………………………………………….. 46
4-2-1-1 ارزیابی نرمافزارپ…………………………………………………………….. 48
4-2-1-2 بررسی تأثیر انقباض جانبی سازه ترکیبی سرریز – دریچه بر هیدرولیک جریان….. 54
4-3 شبیهسازی آبشستگی پاییندست جریان…………………………………………. 59
4-3-1 واسنجی نرمافزار……………………………………………………………………. 59
4-3-1-1 ارزیابی نتایج نرمافزار………………………………………………………………… 61
فصل پنجم: پیشنهادها
5-1 مقدمه……………………………………………………………………………………….. 70
5-2 نتیجهگیری…………………………………………………………………………………… 70
5-3 پیشنهادها…………………………………………………………………………………. 71
منابع…………………………………………………………………………………………… 74
چکیده:
در سازههای ترکیبی سرریز- دریچه، تداخل جریان از زیر دریچه و روی سرریز باعث اختلاط شدید در جریان و تغییر در توزیع تنشهای برشی کف میشود. از اینرو شبیهسازی عددی الگوی جریان عبوری از این سازهها بسیار پیچیده است. هدف اصلی از این تحقیق، شبیهسازی عددی هیدرولیک جریان و آبشستگی در پاییندست جریان ترکیبی همزمان از روی سرریز و زیر دریچه با استفاده از نرمافزار Flow3D است. نرمافزارFlow3D یک نرمافزار قوی در زمینه دینامیک سیالات محاسباتی است که برای حل مسائل با هندسه پیچیده مورد استفاده قرار میگیرد. این مدل برای شبیه سازی جریانهای سطح آزاد سهبعدی غیر ماندگار با هندسه پیچیده کاربرد فراوانی دارد. در این تحقیق مدلسازی در حالت کف صلب و کف متحرک انجام شد و برای واسنجی و صحتسنجی این نرمافزار به منظور تخمین پارامترهای جریان در سازههای ترکیبی، از نتایج آزمایشگاهی صورت گرفته در این تحقیق استفاده شد. به منظور شبیهسازی پروفیل سطح آب از روش VOF استفاده شد. همچنین برای شبیهسازی آبشستگی جریان از مدلهای مختلف آشفتگی مانند RNG k-ɛ، k-ɛ و LES بهره گرفته شد. پس از اطمینان از دقت مدل و با انتگرالگیریهای پروفیلهای سرعت روی سرریز و زیر دریچه، میزان دبی عبوری از روی سرریز و زیر دریچه تعیین شد. سپس با انجام آنالیز ابعادی، نسبت دبی عبوی از روی سرریز به زیر دریچه، تابعی از عدد فرود (Fr)، نسبت عمق بالادست سازه به بازشدگی زیر دریچه () و هد آب روی سرریز به طول سازه () گردید. مقایسه نتایج مدلسازی در حالت کف متحرک با نتایج آزمایشگاهی نشان میدهد که مدل از قابلیت بالایی جهت شبیهسازی الگو و میزان آبشستگی برخوردار است.
فصل اول: مقدمه
1-1- مقدمه
یکی از عمدهترین مشکلات سازههایی از قبیل سرریزها، دریچهها و حوضچههای آرامش که در بالادست بسترهای فرسایشپذیر قرار دارند، آبشستگی در مجاورت سازه است که علاوهبر تأثیر مستقیم بر پایداری سازه، ممکن است باعث تغییر مشخصات جریان و در نتیجه تغییر در پارامترهای طراحی سازه شود. به دلیل پیچیدگی موضوع، اکثر محققین آن را به صورت آزمایشگاهی بررسی کردهاند که با وجود تمام دستآوردهای مهمی که تاکنون در زمینه آبشستگی موضعی حاصل گردیده است، هنوز هم شواهد زیادی از آبشستگی گسترده در پایاب دریچهها، سرریزها، شیبشکنها، کالورتها و مجاورت پایههای پل دیده میشود که میتواند پایداری این سازهها را با خطرات جدی مواجه کند.
پدیده آبشستگی زمانی اتفاق میافتد که تنش برشی جریان آب عبوری از آبراهه، از میزان بحرانی شروع حرکت ذرات بستر بیشتر شود. تحقیقات نشان داده است که عوامل بسیار زیادی بر آبشستگی در پاییندست سازه تأثیرگذار هستند که از جمله آنها میتوان به اندازه و دانهبندی رسوبات، عمق پایاب، عدد فرود ذره، هندسه سازه و … اشاره کرد (کوتی و ین[1] (1976)، بالاچاندار[2] و همکاران (2000)، کلز[3] و همکاران (2001)، لیم و یو[4] (2002)، فروک[5] و همکاران (2006)، دی و سارکار[6] (2006) و ساراتی[7] و همکاران (2008)).
دریچه ها و سرریزها به طور گسترده به منظور کنترل، تنظیم جریان و تثبیت کف، در کانالهای باز مورد استفاده قرار میگیرند. بر اثر جریان ناشی از جت عبوری از رو یا زیر سازهها، امکان ایجاد حفره آبشستگی در پاییندست سازهها وجود دارد که ممکن است پایداری سازه را به خطر اندازد؛ بنابراین تعیین مشخصات حفره آبشستگی مورد توجه محققین هیدرولیک جریان قرار گرفته است.
به منظور افزایش بهرهوری از سازههای پرکاربرد سرریزها و دریچهها، میتوان آنها را با هم ترکیب نمود بهطوریکه در یک زمان آب بتواند هم از روی سرریز و هم از زیر دریچه عبور نماید. با ترکیب سرریز و دریچه میتوان دو مشکل عمده و اساسی رسوبگذاری در پشت سرریزها و تجمع رسوب و مواد زائد در پشت دریچهها را رفع نمود. در سازه ترکیبی سرریز- دریچه، شرایط هیدرولیکی جدیدی حاکم خواهد شد که با شرایط هیدرولیکی هر کدام از این دو سازه بهتنهایی متفاوت است.
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب:
فصل اول: کلیات طرح
1-1 بیان مساله…………………………….. 2
1-2 هدفهای تحقیق……………………………. 5
1-2-1 هدف کلان……………………………. 5
1-2-2 اهداف خرد……………………………. 6
1-3 اهمیت موضوع تحقیق و انگیزش انتخاب آن……………….. 6
1-4 سوالات یا فرضیههای تحقیق……………………………. 8
1-5 مدل تحقیق……………………………. 9
1-6 روش تحقیق…………………………… 10
1-7 نمونهگیری و روش انتخاب آن…………………………… 10
1-7-1 نمونههای احتمالی…………………………… 11
1-7-2 نمونههای غیر احتمالی…………………………… 11
فصل دوم: مبانی نظری
2-1 مقدمه ……………………………13
2-2 مفهوم لغوی ساختار…………………………… 13
2-3 ساختارگرایی……………………………. 16
2-4 ساختار در شهرسازی……………………………. 19
2-5 اصول ساختار گرایی در شهرسازی………………………….. 22
2-5-1 جستجوی نو در کهنه…………………………… 22
2-5-2 استفاده متفاوت از ابزارهای یکسان……………………………22
2-5-3 تبدیل شهر به یک ارگانیسم زنده…………………………… 23
2-5-4 عدم تداوم تاریخی…………………………… 23
2-5-5 مخالفت باجنبش جهانشمول گرایی…………………………… 24
2-5-6 «فضا» و «زمان» – «مکان» و «رویداد»…………………………… 24
2-5-7 حس مکان……………………………. 25
2-5-8 درگاهی و صحنه خیابان…………………………… 25
2-5-9 زیبائی شناسی تعداد……………………………. 26
2-5-10 قصبه سازمان یافته……………………………. 26
2-5-11 وضوح هزارتویی……………………………..26
2-6 ساختار در جامعه شناسی……………………………. 26
2-7 ساختار در زبانشناسی……………………………. 38
2-8 ساختار در انسانشناسی……………………………. 42
2-9 ارتباط بین ساختارگرایی در شهرسازی با ساختارگرایی در علوم دیگر…….47
2-10 دیدگاه و نظریات اندیشمندان شهرسازی دربارهی ساختار شهر…………49
2-10-1 مکتب شیکاگو……………………………. 49
2-10-2 گروه ده…………………………… 52
2-10-3 کنزو تانگه……………………………. 54
2-10-4 آلدو فان آیک……………………………… 56
2-10-5 کریستوفر الکساندر و بی وی دوشی…………………………….. 57
2-10-6 سوریا- ای- ماتا…………………………… 58
2-10-7 ادموند بیکن…………………………….. 59
2-10-8 لینچ…………………………….. 59
2-10-10 دانلد اپلیارد……………………………. 60
2-10-11 آموس راپاپورت…………………………….. 60
2-10-12 کلیف ماتین…………………………….. 61
2-10-13 میشائیل تریب…………………………….. 61
2-10-14 آلدوروسی…………………………….. 62
2-11 نتیجهگیری……………………………. 63
2-12 نمونه موردی……………………………. 64
2-12-1 فیلادلفیا (بیکن)…………………………… 64
2-12-2 خلیج توکیو- کنزو تانگه……………………………. 66
2-12-3 طرح شهر چادری در منا، در نزدیکی مکه 1974 (کنز و تانگه)………..68
2-12-4 طرح دانشگاه بو علی سینا در همدان، 1977 (کاندیس و ماندان)……..68
2-13 مکان……………………………. 70
2-14 واژهشناسی مکان…………………………… 71
2-15 بررسی مفهوم مکان در نظریات اندیشمندان…………………………… 71
2-16 نتیجهگیری…………………………… 73
2-17 تصویر ذهنی…………………………… 74
2-18 واژه شناسی تصویر ذهنی……………………………. 74
2-19 چگونگی به وجود آمدن تصویر ذهنی……………………………. 75
2-20 نقش تصویر ذهنی در رفتار انسان……………………………. 76
2-21 کاربرد واژه تصویر ذهنی در ادبیات شهرسازی……………………………. 77
2-22 بررسی مفهوم تصویر ذهنی و عناصر سازمان دهنده آن در نظریات اندیشمندان…..78
2-22-1 لینچ…………………………….. 78
2-22-2 کریستین نوربرگ شولتز……………………………. 79
2-22-3 دیویداستی…………………………….. 79
2-22-4 دانلد اپلیارد……………………………. 80
2-22-5 گولج…………………………….. 80
2-22-6 میشائیل تریب…………………………….. 80
2-23 نتیجهگیری……………………………. 82
2-24 ارتباط بین ساختار و تصویر ذهنی……………………………. 83
2-24-1 فرآیند شکلگیری تصویر ذهنی از ساختار…………………………… 83
2-24-2 مراحل شکلگیری تصویر ذهنی از ساختار شهر…………………..84
2-25 ارتباط بین مکان و تصویر ذهنی……………………………. 85
2-26 ارتباط بین مکان با ساختار ……………………………87
2-27 نتیجهگیری……………………………89
2-28 نمونه موردی……………………………. 89
فصل سوم: روش شناسایی تحقیق
3-1 مقدمه…………………………… 97
3-2 فلسفه تحقیق علمی……………………………. 97
3-3 تحقیقات علمی براساس هدف…………………………… 97
3-3-1 تحقیقات بنیادی…………………………… 98
3-3-2 تحقیقات کاربردی……………………………98
3-3-3 تحقیقات توسعهای…………………………… 98
3-4 روش پژوهش…………………………… 99
3-5 راهبرد پژوهش…………………………… 99
3-6 فلسفه پژوهش…………………………… 99
3-7 تئوری پژوهش……………………………… 101
3-8 سیاست پژوهش……………………………… 102
3-9 سوژه پژوهش…………………………….. 102
3-10 رویه پژوهش……………………………… 104
3-11 ماهیت تحقیق…………………………… 105
3-11-1 تحقیقات توصیفی…………………………… 105
3-11-2 بررسی موردی…………………………….. 106
3-12 روش گردآوری اطلاعات…………………………… 106
3-12-1 روش کتابخانهای…………………………… 106
3-12-2 روش مصاحبه…………………………… 106
3-12-3 روش مشاهده……………………………107
3-13 نمونهگیری و روش انتخاب آن…………………………… 107
3-13-1 نمونههای احتمالی…………………………… 107
3-13-2 نمونههای غیر احتمالی…………………………… 108
3-14 خلاصه متدولوژی………………………….108
3-15 ساختارپایانامه…………………………… 108
فصل چهارم: شناخت شهر و مطالعه نمونه موردی
4-1 مقدمه…………………………… 111
4-2 وجه تسمیه و پیدایش شهر اولیه کرمان……………………………. 112
4-3 بررسی روند شکل گیری شهر کرمان……………………………. 112
4-4 تحولات ساختار بافت کهن کرمان از سال 1300 تاکنون………….. 138
4-5 بررسی طرح سا ختاری بافت تاریخی شهرکرمان……………… 144
4-5-1 بخش مرکزی بافت…………………………….. 146
4-5-2 بخش حاشیهای…………………………….. 147
4-5-3 شناسایی سازمان فضایی بافت کهن و تعیین جایگاه آن در سازمان فضایی شهر…….148
4-5-4 شبکه معابر بافت…………………………….. 148
4-5-5 بازار و مراکز فعالیت اصلی…………………………….. 148
4-5-6 مراکز عمده خدماتی…………………………….. 149
4-5-7 عرصههای عمومی مهم……………………………. 149
4-6 بررسی طرح جامع کرمان……………………………. 151
4-6-1 بخش مرکزی بافت…………………………….. 151
4-6-2 بخش حاشیهای…………………………….. 151
فصل پنجم: تحلیل و آنالیز اطلاعات
5-1 بررسی وتحلیل لایههای ساختاربافت تاریخی کرمان براساس طرح جامع و ساختاری…….155
5-2 بررسی ادراکات ذهنی مردم در مورد ساختار بافت تاریخی کرمان………..157
5-2 تحلیل ادراکات ذهنی مردم به وسیله AHP……………………..
5-3 تحلیل لایههای ساختاربافت تاریخی کرمان براساس ادراک ذهنی مردم………167
فصل ششم: نتیجهگیری
6-1 ساختاربافت تاریخی کرمان براساس اداراک ذهنی مردم…………….172
6-2 مقایسه ساختاربافت تاریخی کرمان براساس اسناد طرح جامع وطرح ساختاری وساختاربافت براساس تصویرذهنی مردم………174
6-3 دستکاری ماهرانه درساختاربافت تاریخی کرمان…………………… 175
6-3-1 ساماندهی محدوده قلعه دختر……………………………. 175
6-3-2 ساماندهی محدوده مسجد ملک…………………………… 180
منابع فارسی……………………………. 186
منابع لاتین……………………………. 190
پیوست 1……………………………. 191
پیوست 2……………………………. 192
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
در بسیاری از شهرهای امروز ایران، بخشهای تاریخی و ساختارهای همبستهی آنها رها شدهاند و روز به روز بر فرسودگی آنها انباشته میشود تا جایی که دیگر چارهای جز ویرانی و پاکسازی آنها نمانده یا چنان پای خودرو به درون و دلِ آنها گشوده شده که چیزی از هویت و یگانگی آنها بر جای نمانده است. برای جلوگیری از این روندِ ویرانگر، نیازمند بررسیهایی دانشورانه و ژرف از پیشینه و امروز شهرها و ساختارهای پیشینی آنها هستیم تا در پناه این کار، گنجینهای از آگاهیها، دادهها، نگارهها و نقشهها نیز از این شهرها فراهم آید و بر توشهی شهرشناسی بومی ایران افزوده شود. در این پژوهش با دید به نگریههای ساختارگرا به بررسی و شناسایی ساختارِ خودبسنده و ویژهی شهر استهبان با تاکید بر نقش سامانهی سنتی پخشایش آب آن در سالهای پیش از دههی چهل خورشیدی با بهرهگیری از روشهای تاریخی و پدیدارشناسی توصیفی پرداخته شده؛ همچنین نمایی روشن از دورههای گوناگون رشد و گسترش شهر استهبان از سدههای آغازین اسلام تا کنون به دست داده شده است. ساختار اصلی شهر استهبان را ساختار درختی میتوان نامید. بر پایهی ویژگیهای بنیادین همین ساختار، معیارها و راهبردهایی برای بازتعریف ساختار کنونی با تاکید بر نقش سامانهی سنتی پخشایش آب پیشنهاد شده و در پایان نقشهای شماتیک برای بازتعریف ساختار کنونی و پراکندهی شهر استهبان با دید به یافتههای پژوهش فراوری شده است.
واژگان کلیدی: ساختار شهر – سامانهی سنتی پخشایش آب – شهر استهبان – ساختار درختی
فهرستها
فهرستها 1
فهرست نوشتهها 1
فهرست نگارهها 4
فهرست نقشهها 6
فهرست نمودارها و جدولها 8
بخشِ نخست: 9
کلیات پژوهش…. 9
پیشگفتار. 10
مقدمه و طرح موضوع.. 11
چالش و بایستگی پژوهش….. 12
فراخواستهای پژوهش….. 19
پرسشهای پژوهش….. 19
پیشینهی پژوهش….. 20
پیشانگاشتهای پژوهش….. 27
روش پژوهش….. 27
گامهای پژوهش….. 29
روش و ابزار گردآوری دادهها 31
روش ارزیابی و برآیندیابی دادهها 31
بخشِ دوم. 32
پایهها و چارچوبهای نگریک… 32
ساخت و ساختارگرایی… 33
برآیند نگریهها دربارهی ساخت اصلی شهر. 40
شهر، درخت هم میتواند باشد.. 41
اندکی از پیشینه و چگونگی بودِ آب در شهر. 45
پیوند ناگزیر یا خودخواسته و اندیشیدهی آب و شهر. 47
نمونهها و گونهبندی بازتاب آب بر ساختار شهر. 49
ایران.. 49
اروپا 62
گونهبندی بازتاب آب بر ساختار شهر. 73
بخشِ سوم. 75
بررسی شهر استهبان.. 75
پیشگفتار. 76
کوتاهی از جغرافیا، زمینشناسی و آبشناسی شهر استهبان.. 77
جغرافیا 77
آبشناسی… 78
زمینشناسی… 79
بررسی پیشینه و نامواژهی استهبان.. 86
پیشینه بر پایهی نوشتههای دورهی اسلامی تا پیش از دورهی پهلوی… 86
پیشینه بر پایهی نوشتههای دورهی پهلوی و پس از آن.. 91
نامواژهی استهبان.. 96
بررسی سامانهی سنتی پخشایش آب شهر استهبان.. 109
چشمهها 110
مالکیت، بخشبندی و آبدهی… 113
سَرازیری، جوخ، آسیو و اُوبَخش….. 116
مَرُو، کِرَّه و بَرم. 122
اُواَنبار، حوض و حوضُفِلکَه. 126
سَلخ، حَموم، پُلَه و پُل… 132
بررسی ساختار شهر استهبان با دید به سامانهی سنتی پخشایش آب… 135
مقدمه. 135
آببخش….. 142
کوی تیرونجان.. 146
کوی اهر. 150
راستهی بازار. 152
کوی میری… 155
کوی کزمان.. 158
کوی پنارِ کزمان.. 164
نرسنو، پنار تیرونجان و پیرِمراد. 166
بررسی دورههای گوناگون رشد و گسترش شهر استهبان.. 169
بخشِ چهارم. 182
ارزیابی و برآیندِ دادهها 182
ترسیم ساختار شهر استهبان بر پایهی سامانهی سنتی پخشایش آب… 183
به دست دادن معیارهایی برای بازتعریف ساختار کنونی شهر استهبان.. 184
بازتعریف ساختار کنونی شهر استهبان با دید به یافتههای پژوهش….. 193
راهبردهای بازتعریف ساختار کنونی شهر استهبان.. 198
دستآورد پژوهش….. 201
برداشتنامه و پایههای نگاشته. 205
فارسی… 205
لاتین… 218
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.
برای رعایت حریم خصوصی نام نگارنده پایان نامه درج نمی شود
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده :
واقعیت این است که هیچ یک از دختران جامعه ما دوست ندارند فضای خانه را با همه سختی ها ومشکلاتش رها کرده ودر منجلابی از فساد وتباهی بیفتند .هیج یک از دختران دوست ندارند زندگی در سراب ویا تنهایی تجربه کنند اما یکسری شرایط وعوامل در جامعه وخانواده آنها را ناخواسته به سمت خانه گریزی سوق می دهد . یافته ها نشان می دهد که با افزایش خودکارامدی روابط اجتماعی مثبت افراد بهبود پیدا می کند .بنابراین اموزش خودکارامدی در این پروژه موجب افزایش تعاملات مثبت اجتماعی در دختران فراری شده است .
حال که ما در فکر جمع اوری این افراد از محیط های الوده واسکان دادن آنها هستیم باید محیطی را طراحی کنیم روان – سیال ودر حال حرکت باید محیط طراحی شده حرکت را داشته باشد که تداوم زندگی واهنگ زمان ؛ چرخه حیات ؛ تاریکی وروشنی وباد وهوا همه باید در طراحی انعکاس پیدا کنند زیرا بشر اولیه از همان اغاز بدو زندگی تمام نیازهای خود را از محیط پیرامون وطبیعت خود فراهم نموده است وهنگامی که فرمها وفضا را به درستی نشناسیم طراحی هر معنا ونظریه ای به صورت معماری ناقص می باشد چون معماری فرم پردازی است وان هم در خدمت ایجاد فضا .
در این پژوهش هدف نهایی رسیدن به یک سری قواعد معماری است به شکلی که رشد فکری وتعالی روحی انسان را در مقاطع مختلف سنی ودر طول زندگی به تصویر بکشد .ارتباط معماری در گذشته ؛ حال واینده که در عین حال بتواند جوابگوی نیازمندی های سایت مربوطه باشد این پروژه بر اساس تجزیه وتحلیل حالتهای روحی وروانی جوانان اسیب دیده ومبتنی بر یک سلسله اصول ساختاری که تدریجا به یک سری اصول کلی در طراحی کالبدهای طبیعی برسد تابتواند عاملی در جهت تعالی وبهبود باشد . جهت طراحی وساماندهی فضاهای معماری بیش از هر چیز نیاز به برنامه ای تدوین شده ومبتنی بر یک سری اصول که پاسخگو به نیازهای روانی وروحی انسان در قالب یک سلسله اصول ساختاری وجود دارد که تدریجا به یک سری اصول کلی در طراحی فضاها برسد .
در طراحی این پروژه شاخصهای متعددی مدنظر بوده اند که هریک تاثیر خاصی بر طراحی مجموعه گذاشته اند وپس از گذر از مرحله مطالعاتی مرحله طراحی پروژه اغاز گردیدکه یک بخش طراحی محوطه مجموعه ویک بخش طراحی ساختمانهای مجموعه ویک بخش طراحی کل سایت مجموعه در ارتباط با هم انجام شد تا نهایتا در مجموع با هم هارمونی وهم خوانی ایجاد کنند .همان طور که میدانیم روحیاتی که از طرحهای گوناگون بدست می اید متفاوت است به عنوان مثال استفاده از حرکات موجی وارگانیک در یک طرح معماری اغلب با انگیزه هایی از قبیل : پویایی ومعنا بخشی به زندگی وجنب وجوش را نشان می دهد وتاثیری را که این فرمها بر روحیه افراد می تواند داشته باشد انچنان قوی است که گاه انسان با قرارگیری در این محیط ها تولدی نو را در خود احساس می کند . فرم های مدور ودایره وار نقطه ای گسترش یافته ودر برگیرنده مفاهیمی چون نبود هر نوع تمایز وتفکیک ونمادی از زمان زمانی که به عنوان لحظاتی پی در پی تکرار می شود مانند حرکت اسمان ونمایانگر – درون گرایی وارامش وپاکی است ودر سایت انتخابی که از جمله بسترهای طبیعی وجذاب است وپتانسیل های کافی برای گذراندن اوقات فراغت وخلوت گزینی را دارد طرحها وبناهایی وجود دارد که نماد یکپارچگی وتغییرات وتکامل ویاد اور بهشت زمینی می باشد . واینکه هنوز زندگی در حال حرکت است وباید به اینده امید داشت .
آسیب دیده در پی درمان است ، نه حرمان ، او را آسایش و امنیت نیاز است نه نصایح بی پایه و باز خواست!
فصل اول :
دختران فراری
نام موضوع :
هویت یابی در امتداد بی راهه ها ( نیلوفرانی که در مرداب می رویند )
مرکز نگهداری – آموزشی – درمانی دختران فراری
1-1-1- بیان موضوع :
1-1-2- سوال اصلی تحقیق :
آیا این مسئله یک معضل روانشناختی است ودرمان پذیر است ؟ چگونه می توان ریشه ی این درد را شناخت وبا استفاده از اصول ومبانی معماری آن را به سمت بهبود وضع هدایت کنیم ؟
چرا اکثر این دختران با وجود اینکه پس از فرار در ساختمانهای متروکه – پارک ها شب را به صبح می رسانند اما حاضر به مراجعه به صورت خود معرف بهخانه های سلامت وبهزیستی نیستند ؟
مراکز نگهداری از این افراد آسیب دیده بر مبنای کدام شاخص در شهر مکان یابی می شوند ؟
این پژوهش در جست وجوی تحلیل وارزیابی تحلیل وارزیابی این معضل اجتماعی وبدست آوردن نتیجه ای برای طراحی مکانی امن وعاری از خشونت برای پناه دختران ناامید از زندگی که برای تحقق آرزوهایشان تصمیم گرفته اند که این گونه سرنوشتشان را رقم بزنند باشد .
ریز سوالات :
ا – دختر فراری کیست ؟
2 – نوجوانان چرا خانه های خود را ترک می کنند ؟
3 – سرنوشت این دختران بعد از فرار چیست ؟
4 – هزینه های زندگی خود را چگونه تامین می کنند ؟
5 – چه رابطه ای بین محیط اقامت وانحراف وجود دارد ؟
6 – چرا نوجوانی که فرار می کند دیگر به خانه وخانواده باز نمی گردد ؟
7 – آیا به دختران فراری باید به چشم یک مجرم نگاه کرد ؟
8 – سیاست های جاری کشور جهت تعامل با موضوع دختران فراری چیست ؟
9- آیا می شود با استفاده از راهکارهای معماری وطراحی یک مکان باعث جذب ودرمان وبهبودا این افراد شد ؟
10– معماری تا چه حد بر افراد وانسانها تاثیر می گذارد ؟
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
متن دلخواه شما
|
|